Dana 1.srpnja 2017. god. u organizaciji Sportsko ekološke udruge Hercegovina je održana tradicionalna, šesta po redu, ekološka akcija EKO BUNA 2017., u spomen na tragično preminulog utemeljitelja i tajnika SEUH-a Damira Pandžu.
Tijekom akcije ronioci SEUH-a su zajedno sa roniocima iz dvanaest ronilačkih klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske (ERK Periska Ploče, KPA Vodomar Duga resa, H-Vidra Split, SRK Crveno jezero Imotski, HRK Neum, SRK Buško jezero, šREK Vidra Ljubuški, KPA Explorer Sarajevo, SRK Vidra Modriča, RK Nemo Brčko, RK Neretva Mostar, ERK Leut Mostar) čistiti korito i priobalje rijeke Bune kod Mostara. Sudjelovalo je više od četrdeset ronilaca, što ovu manifestaciju čini jednim od najvećih skupova ronilaca u Bosni i Hercegovini.
Po završenom čišćenju ronioci su se družili u stožeru EKO akcije koji je smješten u ugostiteljskom objektu Relax-Aluminij na Buni. Sudionicima su uručene zahvalnice za sudjelovanje u ovoj EKO akciji, a kao uspomena na nesvakidašnji događaj i posebno izrađene promotivne majice.
Sutradan je u cilju promocije prirodnih ljepota i turističkih mogućnosti voda Neretvanskog sliva za gostujuće ronioce  organiziran zaron na lokalitetu jezera HE Mostar.