Na sam praznik rada ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Vodomar Duga Resa odabrali su ovaj interesantan slap za provođenje svojih rutinskih aktivnosti. Rijeka Mrežnica bila je relativno bistra te je horizontalna vidljivost iznosila oko 5 metara, sama temperatura vode je 13°C dok smo dosegnuli maksimalnu dubinu od 11,8 m.

I baš na tome mjestu, najdubljoj točci ronjenja imali smo što vidjeti. Na dnu spava TMRP – 6 !
Dakle, radi se o protutenkovskoj mini razorno probojnoj ili kraće TMRP. Na svašta smo do sada tokom svojih ronjenja naletjeli, ali nikada na protutenkovsku minu sa 5 kg eksploziva ispod slapa nasred toka rijeke na 11 m dubine bar 800 metara od najbliže prometnice. Što nas navodo da je to namjerno bačeno na tome mjestu jer logičnije objašnjenje ne postoji. I tako se nastavlja negativan trend pronalaska minsko eksplozivnih sredstava i naoružanja u našim vodotocima. Ali to nas neće spriječiti da još više nastojim u pretragama, označavanju takvih sredstava te MUP-ova odstranjivanja istih iz naših voda.

Na uronu su sudjelovali: Mijo Kalčić, Ivo Špelić, Danijel Strgar, Vjekolsav i Mario Sigmund, Martin Kasunić, Eduard Dol, Hrvoje Grmšek te Nikica Spudić