“Mision nosstra, aquae pro vitae – Secunda pars” akcija je čišćenja rijeke Mrežnice koja je imenom obilježila naša dvadeset sedmo godšnja nastojanja da očuvamo naš krški biser. U subotu na kupalištu u Dugoj Resi, u istom trenutku nalazio se 131 ronioc iz 14 ronilačkih klubova, a svi s istom niti vodiljom, što više rasteretiti rijeku Mrežnicu od komunalnog otpada koji se godinama gomilao u njen tok.
Čitava priča sastavni je dio kampanje Zajedno za rijeke / United for Rivers koja za svoj cilj ima zaštititi rijeku Mrežnicu i njezine pritoke.
Zahvaljujemo i Grad Duga Resa kao generalnom sponzoru, Karlovačka županija kao pokrovitelju, Javna ustanova “Natura viva” i Turistička zajednica područja Četiri rijeke na podršci kao i ostalim sponzorima: Energetski Institut Hrvoje Pozar, Arkada d.o.o., Geoprostor, Geoint d.o.o., Aqualab Service, Aquaestil plus, Wiener osiguranje, Krajcer Bazeni, HS Produkt, TTK d.o.o., Okosi, Tom’s Dive Spot, D-color d.o.o., Firedly d.o.o., Miret, @RIPS – radionica i prodavaonica svijeća,
bez kojih se ništa ne bi moglo organizirati.
Da bi se nakon dugotrajnog urona okrijepili, pomoglo nam je Karlovačko, a svih 200 nahranila je Mesna industrija Braća Pivac (i Franja i Brodarić 😃 )
Naša letvica očekivanja je uvijek visoka, ali ovaj poduhvat koji je odrađen tokom vikenda nadmašio je sva očekivanja. Još jednom veliko HVALA svima, bilo nam je odlično. Doviđenja i vidimo se pod vodom, slatkom ili slanom.