Nema niti 30 minuta kako su članovi Kpa Vodomar izronili iz najdubljeg termalnog bazena na svijetu. Naime, gore spomenuti bazen namijenjen za obuku tehničkih ronioca nalazi se u talijanskoj Padovi i ovo je već drugi po redu Vodomarov posjet ovom čudu tehnike vodenih sportova. Blaga pauza u outdoor ronjenju zamijenjena je indoor vodenim aktivnostima i to ne bilo kakvim, već tropski toplim i ekstremno dubokim.
Iako se čitav kompleks zove Y – 40 The deep joy njegova dubina iznosi bliže 42 m što predstavlja totalnu granicu rekreativnog ronjenja, sa druge pak strane termalni izvor puni ovaj kompleks tako da temperatura vode iznosi 33 supnjeva celzijevih.
Na ovaj put u ranim jutarnjim satima zaputili su se Danijel i Martin Kasunić, Ivo Špelić, Ivica Poljak, Danijel Strgar te Nikica Spudić.
Sam uron iskorišten je za privikavanje organizma na povečani okolinski tlak (jer na ovim dubinama tlak je 5.2 bara što je tlak na koji se pumpaju kamijonske gume) i privikavanje na veće dubine ( jer ova kao da smo zaronili na 8 kat zgrade) koje predstoje u tekućoj sezoni. Odrađene su dubinske vježbe koje će se odrađivati tokom ovogodišnje obuke “Vodomarovog Rescue Diver Tima” u kojeg se polažu velike nade i gaje djelatna očekivnja tokom ugroza bilo koje vrste iz domene djelatnosti ovog kluba.