U sklopu naših aktivnosti prošli vikend jedan dio članova je sudjelovao na ekološkoj akciji čišćenja podmorja na otoku Prviću. U organizaciji UPA “ROSTRUM” – SPLIT i ŠRK “Botnica” Prvić Luka sa otoka Prvić održano je čišćenje podmorja u mjestu Prvić Luka. Uz ekološki aspekt, edukaciju na temu ekologije, prezentiranju ronilačke opreme, posjetili smo Memorijalni centar “Faust Vrančić”. Izumitelj, teolog, filozof, čovjek širokoga znanstvenog interesa, bavio se leksikografijom, filozofijom, teologijom i tehnikom. Tečno je govorio najmanje sedam jezika. Najvažniji je konstruktor i tehnički pisac u Hrvata na prijelazu iz 16. u 17. Stoljeće. Od najpoznatijih izuma:padobran, viseći most i žičara.
Uz koristan društveni rad, podizanje svijesti lokalnog stanovništva u smislu očuvanja našeg podmorja i okoliša, proveli naš boravak u ugodnom društvu kolega, prijatelja ronilaca iz RH i Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo organizatorima UPA “ROSTRUM” – SPLIT i ŠRK “Botnica” Prvić Luka na ukazanom povjerenju i pozivu za sudjelovanje ovoj hvale vrijednoj akciji.