KPA Vodomar je još jednom pokazao svoje veliko srce.

Naime, tokom siječnja ove godine je osmišljen i napisan zaseban program nazvan „Otvoreni kup sportskog vađenja komunalnog otpada iz rijeke Mrežnice 2016.“, koji je frakcija nekoliko godina starog vodomarovog projekta „Neka blista rijeka čista“, a odnosi se na što veći angažman ljudi, ne samo ronioca, na čišćenje, saniranje te očuvanje rijeke Mrežnice.

Koliko god sama ideja bila smiješna u nekim nedovoljno vizionarskim krugovima, Kpa Vodomar je uspio oko svoje ideje okupiti 151 ronioca iz čitave regije i preko 300 sudionika ukupno u tom „Spotskom kupu vađenja otpada“ .
Tih predivnih lipanjskih dana okupilo se 15 zasebnih timova koji su sudjelovali u ovom natjecanju, a svaki i najmanji komad otpada izvađen iz vode se vagao, bodovao te kasnije vrednovao kod plasmana. U gram je izvagana sva količina otpada koja je toga dana izvađena, a ukupno je težila 1708 kilograma i 68 grama, što je vizualno iznosilo 2 kontenjera otpada izvađenog na ruke iz vode na 15 zasebnih koridora kupališta u Duga Resi sa širim pojasom.

Da bi angažman sudionika bio veći, Vodomar je projekt u sklopu kojeg je odrađen KUP nazvao „Neka blista rijeka čista – Vodomar za Vodotoranj“ te se tako zavjetovao da će za svaki kilogram izvađenog otpada toga dana iz svojih sredstava donitari po jednu kunu. Što je naposlijetku i učinjeno. Na današnji dan je došla potvrda istoga, od niti manje niti više vukovarskog gradonačelnika profesora Ivana Penave.
Neka ova priča bude okidać, da svi otovre svoja srca i uključe se u pomoć ne samo obnovi Vodotornja, već i pomoći svima kojima je potrebna.