Slovenija – rijeka Soča od 24. do 26. svibnja 2019. godine

Krenuli u petak u popodnevnim satima za Kobarid gdje smo stigli predvečer i prespavavali u apartmanu u centru mjesta. Veslali su Romano , Antonijo Puškarić (Rastočki Mlinari), Filip Ferderber a prijevoz i čekanje na cilju je radila Ana Bubaš. Dok je čekala obilazila je neke planinarske staze i neke znamenitosti grada Kobarida i okolice. Vodostaj rijeke je bio srednji oko 45m3/s a vrijeme je bilo ok nije padalo puno kiše
U subotu smo veslali dionice: 1) Bunkeri(I-III) ; 2) Kršovec(II-IV); 3) Kal-Koritnica (II-III); 4) Sotočje (II-III); 5) Čezsoča(I-II); 6) Boka (I-II); 7) Serpenica 1 (II-III) 8) Serpenica 2 (III-IV) 9) Trnovo 1 (IV-V)
Kratku ali zahtjevnu kajak stazu (dionica Trnovo 1) smo ponovili još jednom tako da smo ukupno preveslali nekih 25km.
U nedjelju smo odveslali sekciju Otonu koja je dužine nekih 6km te ima na početku ocjenu težine (IV-VI) a na donjem dijelu ocjenu (II-IV). Ulaz na vodu je sa parkinga na glavnoj cesti te treba spustit kajake u kanjon što traje nekih pola sata. Na ulazu u kamenu je postavljena pločica poginulom kajakašu iz 2012 god koji je završio u sifonu. Taj dio i nije prezahtjevan ali se ne smije pogriješit (nema plivanja) a može se i zaobići pješke po obali tko ne želi veslat uz taj sifon. Završetak sekcije Otona je malo nizvodno od Napoleonovog mosta u Kabaridu.