Udruga za očuvanje kulturne baštine Grabrovice organizirala je eko akciju čišćenja mora u Valunu na otoku Cresu pod nazivom „Green Valun 2023“ od 28. do 30. travnja te je pozvala KPA Vodomar da im pomognemo.
Osam naših članova sudjelovalo je u eko akciji, a tijekom dva dana i tri urona iz mora je izvađeno gotovo puna dva kontejnera smeća. Domaćini su nas toplo prihvatili „kao svoje“ i uz zahtjevan rad, bilo je prilike za uživanje u divnom društvu uz morske i malo manje morske specijalitete. Organizirali su nam i kratki izlet do obližnjih Lubenica gdje smo imali prilike uživati u predivnom pogledu na jednu od najljepših plaža Jadrana, a proširili smo i naše znanje posjetom Muzeju ovčarstva.
Ovim putem se zahvaljujemo organizatorima na pozivu, srdačnosti i gostoprimstvu. Bilo nam je čast, zadovoljstvo i gušt sudjelovati u očuvanju naše prirode.
More je prekrasne, bistre, plave boje i ugodnih 14 stupnjeva, ali na dnu je ostalo još puno smeća pa je organizatorima u planu nova eko akcija kojoj ćemo se rado odazvati.
Ipak o tome nekom drugom prilikom.