U NR Kini od 26.12.2023. do 02.01.2024.god. održavalo se “2023 China Nu Jiang Wildwater Canoeing International open” u organizaciji Kajakaške federacije NR Kine (Chinese Canoe Association).
Rijeka Nu Jiang se prema izvornom jeziku u pokrajini Yun Nan naziva Salween, što znači Velika rijeka i nalazi se u Tibetanskoj visoravni.
Ekipe su bile smještene u gradu Lu Shui/Liu Ku, gdje se održavala ceremonije otvaranja, neke od utrka, proglašenja i zatvaranje natjecanja.
Na put u daleku Kinu išli su naši Tomislav Crnković – Crni i Romano Mužak.
Tomislav je nadgledao, usmjeravao i savjetovao u organizaciji i provedbi natjecanja, a osobito u pogledu mjerenja vremena, suđenja i tehničke organizacije.
Kao trener je nesebično ohrabrivao i savjetovao natjecatelje u odabiru najbolje linije i taktičkog plana.
Romano je prijašnjih godina sudjelovao u obuci kineskih rescue timova, kao rescue kajakaš osiguranju treninga, utrka i organizaciji spašavanja.
Ovoga puta Romanu se pružila prilika da se okuša i u samom natjecanju. Vozio je u društvu najboljih kajakaša svijeta.
Na utrkama nisu ostvareni zapaženi rezultati, ali su se vratili s velikim iskustvom i voljom za daljnji rad i napredovanje u svijetu kajakaštva i divljih voda.
P.S. Boje kluba su ipak obranjene jer je Romano pobjedio u ispijanju pive te osvojio dvije bakse pive. Bravo Romano, you make us proud